Milyen panaszok esetén forduljon Urológushoz?


Felfázás (Húgyúti fertőzés)

Prosztata problémák
Férfi és Here problémák
Vese problémák

Mi az Urulógia?

Az urológia a húgy- és nemi szervek problémáinak kivizsgálásával és kezelésével foglalkozó szakág. Nemcsak a férfiak fordulhatnak urológushoz, hiszen foglalkozik mindkét nemnél a vesékkel, a húgyutakkal, a húgyhólyaggal, a nemi szervek húgyutak közös szakaszaival, férfiaknál a prosztatával, herékkel.


A fiatal nőknél leggyakoribb problémát az alsó húgyúti fertőzések ismétlődése okozza míg idősebb korban a hormonhiány okozta sorvadásos folyamatok következtében kialakult hólyag, húgycső panaszok állnak előtérben.


Férfiak esetében a vizsgálatok döntő többsége a prosztata rák kiszűrésére, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnosztikájára és kezelésére irányul.

Az urológiai vizsgálat menete:

A panaszokkal, tünetekkel érkező betegeknél fontos az anamnézis, hogy megismerjük a páciens általános állapotát, az esetleges kórelőzményt és egyben a családban előforduló betegségeket.
Ezután az általános urológiai vizsgálat következik.
A vizsgálatok döntő többsége a prosztatarák kiszűrése, valamint a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnosztizálására irányul.

Milyen tünetekkel forduljon hozzánk?

– Égő, csípő érzés vizeletürítés során

– Nehezített vizeletürítés

– Vizelettartási problémák, vizeletcsepegés

– Gyakori vizeletürítési inger

Urológus szakorvosunk

dr-toth-peter

Dr. Tóth Péter

Szolnokon születtem 1976-ban, ahol később a Mentőszolgálatnál több éven át tisztként és orvosként is volt lehetőségem dolgozni. Ez a mai napig felejthetetlen és szakmailag felbecsülhetetlen időszak kiváló alapot adott a későbbi orvosi tevékenységemhez több területen.
2002-ben diplomáztam általános orvosként a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ahonnan az urológia szakképzést választva Szombathelytől, Veszprémen át újra Debrecenig, majd egészen Svédországig vezetett az utam.
12 évnyi skandináv munka és tanulmány után visszatértem hazámba, Magyarországra, hogy itt hasznosítsam mindazt a tudást melyet mind itthon, mind külföldön megszereztem.
Urológián belül elsősorban szakrendelői ellátást végzek, a különböző urológiai betegségek diagnosztikája, ambuláns kezelése és követése a kiemelt szakterületem.
X