FÁJDALOMMENTES DIAGNOSZTIKA

Intézetünk pácienseink számára fájdalommentes endoszkópos kivizsgálási lehetőséget biztosít a legkorszerűbb technológiával.

Miért minket válasszon?

Kimagasló figyelmet szentelünk  steril munkakörülményeinkre és a kifogástalan higiéniára.

Klinikánk a legmodernebb, nagy felbontású  (HD) képet továbbító, csúcskategóriás orvostechnikai eszközökkel van felszerelve.

Intézetünkben az endoszkópos vizsgálatokat és a polipok felismerését mesterséges intelligencia alapú informatikai támogatással segítjük.

endoszkopia-altatasban

Intézetünkben minden endoszkópos vizsgálatot altatóorvos közreműködésével  felszínes altatásban végzünk, hogy a tükrözés során a páciens semmiféle fájdalmat ne érezzen.

Mire alkalmas a gyomortükrözés?

A gyomortükrözés vizsgálat a nyelőcsövet, a gyomrot, a vékonybél kezdeti szakaszát (patkóbél) belülről tekinti át. A gyomortükrözés segítségével felderíthetők a felső tápcsatorna azaz a nyelőcső, a gyomor és a patkóbél területén levő elváltozások. A gyomortükrözés (gasztroszkópia, gastroscopia) alkalmazható

  1. gyomor fekélyek, gyulladások, polipok, daganatok diagnosztizálására
  2. nyelőcső, gyomor és nyombél területi vérzések és felhasi fájdalom okának felderítésére
  3. felső panendszkópia segítségével kimutatható a Helicobacter Pylori nevű baktérium is, melynek szerepe van a fekélyképződésben
  4. nyálkahártya elváltozások, daganatok, vérzés forrás észlelésére
  5. vérzés csillapítására
  6. szövettani mintavételre
  7. A gyomortükrözés során végzett mintavétel nem okoz fájdalmat.

Mi történik gyomortükrözéskor?

A gyomortükrözés során a nyelőcsövet, a gyomrot, a vékonybél kezdeti szakaszát (patkóbél) belülről vizsgálja meg a gasztroenterológus szakorvos. Centrumunkban a vizsgálatot modern videó-gasztroszkóppal végezzük. Ez egy nagyon vékony, mintavételre és polip eltávolításra is alkalmas, rendkívül flexibilis “cső” amiben fényforrás és egy mini HD kamera van, melynek segítségével a vizsgált szakasz (nyelőcső, gyomor, patkóbél) egy képernyőre kivetítve követhető. A gasztroszkóp kisebb átmérőjű, mint a lenyelt falatok többsége, így a páciensnek nem okoz felesleges kellemetlenséget.

A gyomortükrözés segítségével felderíthetők a felső tápcsatorna azaz a nyelőcső, a gyomor és a patkóbél területén levő elváltozások. A gasztroszkópia (gastroscopia) alkalmazható fekélyek, gyulladások, polypok, daganatok diagnosztizálására, illetve vérzések, hasi fájdalom okának felderítésére. A felső panendszkópia segítségével kimutatható a Helicobacter Pylori nevű baktérium is. A gasztroszkópia (gastroscopia) továbbá alkalmas a gyulladások, nyálkahártya elváltozások, fekélyek, polipok, daganatok, vérzés forrás észlelésére, ismeretlen eredetű gyomor fájás, gyomor fájdalom felderítésére, és a vizsgálat során mód van szövettani mintavételre is. A gyomortükrözés során végzett mintavétel nem okoz fájdalmat.

X