Belgyógyászat

Magánklinikánkon az általános belgyógyászati szakvizsgálat keretében pácienseinknek lehetősége van belszervi, belgyógyászati illetve gasztroenterológiai panaszok kivizsgálására, megbeszélésére és kezelésére. A belgyógyászati szakvizsgálat során belgyógyász szakorvosaink magánrendelésünkön az általános belgyógyászati jellegű komplex fizikális szakvizsgálatot hajtanak végre, melyhez minden esetben EKG vizsgálat és annak értékelése, valamint vérnyomás mérés is tartozik.

Klinikánkon,  magánrendelés keretein belül a belgyógyászati betegségek teljes spektrumára biztosítunk kezelést. A belgyógyászat alá tartozik a gasztroenterológiai, a kardiológiai, a pulmonológiai, a reumatológiai és a diabetológiai magán ellátás is. Általános belgyógyászati problémák mellett a gasztroenterológiai betegségek felismerése és kezelése is kiemelt szerepet kapott.

Az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatok teljes spektrumát fájdalommentesenaltatásban végezzük. Magánorvosi Centrumunk másik kiemelt tevékenysége a kapszula endoszkópia, melyet hazánkban egyedülállóan nagy számban és a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal végezzük.

Gasztroenterológia

Gasztroenterológiai alapvizsgálat ajánlott minden nyelőcső, gyomor és bélpanaszokkal, valamint máj, hasnyálmirigy és epeproblémákkal illetve ezen betegségek tüneteivel jelentkező betegünk számára. A konzultáció tartalmazza a részletes gasztroenterológiai kórtörténet és panaszok rögzítését, a fizikális alapvizsgálatot, kezelési terv felállítását és a gyógyszeres kezelési javaslatot. Szükség esetén hasi illetve kismedencei ultrahangot, valamint szűrő jellegű székletvér tesztet végzünk el.

A gasztroenterológiai betegségek felismerése és kezelése magánrendelésünkön kiemelt szerepet kapott. Az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatok teljes spektrumát fájdalommentesenaltatásban végezzük. Magánorvosi Centrumunk másik kiemelt tevékenysége a kapszula endoszkópia, melyet hazánkban egyedülállóan nagy számban és a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal végezzük.

Rövid előjegyzési idővel, kellemes környezetben, kedves, mosolygós személyzettel, a modern műszerekkel, színvonalas ellátással és Európában is elismert több, mint 20 év gyakorlati tapasztalattal rendelkező, főállású gasztroenterológus szakorvosokkal várjuk szeretettel kedves pácienseinket Székesfehérváron a Budai út 316. szám alatt található Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban!

Gyomortükrözés

Mire alkalmas?

A gyomortükrözés vizsgálat a nyelőcsövet, a gyomrot, a vékonybél kezdeti szakaszát (patkóbél) belülről tekinti át. A gyomortükrözés segítségével felderíthetők a felső tápcsatorna azaz a nyelőcső, a gyomor és a patkóbél területén levő elváltozások. A gyomortükrözés (gasztroszkópia, gastroscopia) alkalmazható

  • gyomor fekélyek, gyulladások, polipok, daganatok diagnosztizálására
  • nyelőcső, gyomor és nyombél területi vérzések és felhasi fájdalom okának felderítésére
  • felső panendszkópia segítségével kimutatható a Helicobacter Pylori nevű baktérium is, melynek szerepe van a fekélyképződésben
  • nyálkahártya elváltozások, daganatok, vérzés forrás észlelésére
  • vérzés csillapítására
  • szövettani mintavételre

Vastagbél tükrözés altatásban

A vastagbéltükrözés endoszkópos vizsgálat, amely a végbél, a vastagbél, valamint a vékonybél utolsó szakaszát belülről tekinti át. A tükrözés segítségével felderíthetők az alsó tápcsatorna azaz a végbél és vastagbél területén levő elváltozások.  A vastagbéltükrözés (kolonoszkópia, colonoscopia) alkalmazható:vastagbél polipok, gyulladások, daganatok diagnosztizálására,  illetve végbél és vastagbél vérzések, és alhasi fájdalom okának felderítésére. A vastagbéltükrözés segítségével idejében eltávolíthatóak  a vastagbél polipok, melyek 80-90 százalékban a vastagbélrák okozói. A vastagbéltükrözés szűrő jelleggel sok mindenkinek ajánlott,  valamint hasi és székelési panaszok esetén szokták az orvosok javasolni. A vastagbéltükrözés előkészülést igényel,  amely néhány napos diétát, valamint a tükrözés előtti napon kímélő hashajtást jelent.

Magánorvosi centrumunkban a vastagbéltükrözés altatásban, fájdalommentesen, aneszteziológus (altatóorvos) közreműködésével történik. A vastagbéltükrözés során endoszkópos szakembereink a  legkorszerűbb Fujinon video colonoscopokkal a vastagbél teljes hosszát átvizsgálják és a vastagbéltükrözésről készített digitális fotókat CD-re rögzítik. A vastagbéltükrözés során észlelt jóindulatú vastagbél  polipokat endoszkóposan eltávolítják, a szövettani vizsgálat az ország egyik legmagasabb színvonalú  pathológiai intézetében soron kívül, rövid határidővel megtörténik.

Kapszula Endoszkópia

A fájdalommentes gasztroenterológiai szűrés új lehetősége, hagyományos endoszkópia helyett kapszula endoszkópia! A kapszula endoszkópia a jövő vizsgálati módszere, mely során a hagyományos endoszkópos (tükrözéses) vizsgálathoz hasonló minőségű képet kapunk az előbbi kellemetlenségei nélkül, azaz nincs fájdalom, vagy fertőzésveszély, és nincs szükség altatásra, és levegő befúvásra sem.

A kapszula endoszkópos vizsgálatokat hazánkban egyedülállóan nagy számban és a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal végezzük.

Magánorvosi intézetünkben rendelkezésre áll a nyelőcső, a vékonybél, a vastagbél kapszula endoszkópia is! Magánorvosi centrumunkban lehetőség van teszt kapszula (patency kapszula) lenyelésére is. Ez utóbbi egy feloldódó kapszula, mely a tápcsatorna esetleges szűkületeinek kizárására alkalmas, így alkalmazásával a kapszula endoszkópos vizsgálat során esetlegesen fellépő egyetlen és ritka szövődmény, a kapszula elakadás (retenció) teljesen elkerülhető.

Az endoszkópos kapszula bárki számára könnyedén lenyelhető hiszen mérete alig 24mm x 11mm. A kapszula endoszkóp egy olyan lenyelhető mini kamera, mely másodpercenként 2-4 képet készít a tápcsatorna belsejéről, és ezt a képet sugározza egy vevő számára antennákon keresztül, melyek páciensünk testére vannak ragasztva.

CT Diagnosztika

A sokszeletes, multidetektor spirál CT vizsgálat a legkorszerűbb képalkotó röntgen diagnosztikai vizsgáló módszer. A vizsgálat során a testen körkörösen áthaladó, optimalizáltan alacsony dózisú röntgensugarak pontos képet rajzolnak ki a belső szervekről oly módon, hogy a sugarakat egy röntgendetektor felfogja, majd a kapott jeleket a számítógép háromdimenziós rekonstrukciót követően átmetszeti digitális képekké alakítja.

Az eljárás alapja, hogy a szövetek különböző sűrűségűek, ezért egyrészt elkülöníthetők egymástól, másrészt ha egy szövet alakja vagy összetétele megváltozik valamilyen kóros folyamat következtében, akkor egyúttal megváltozik a sugáráteresztő képessége is.

Így mutathatók ki CT segítségével a különböző gyulladásos, daganatos vagy egyéb elváltozások. Kiválóan alkalmazható tüdőszűrésre, továbbá gasztroenterológiai vizsgálatokhoz is kiegészítő képalkotó eljárásként.

CT vizsgálat elvégzése segíthet a daganatos betegségek korai felismerésében és szűrésében (tüdőszűrés alacsony dózisú mellkas CT vizsgálattal és vastagbélszűrés CT colonográfiával). Másrészt más vizsgálatokkal gyanitott vagy igazolt daganatos betegségek esetén a CT vizsgálat elvégzése feltétlenül szükséges a beteg műtét vagy onkológiai kezelés előtti stádium (staging) meghatározásában, valamint sikeres onkológiai kezelést követően a betegek utánkövetésében és ellenőrzésében, különös tekintettel a recidívák korai felismerésére.

Kardiológia

A kardiológia, azaz a szívgyógyászat egy olyan orvostudományi ág, amely a szív és a vérkeringési rendszer működését, a veleszületett és szerzett betegségeit tanulmányozza és kezeli, emellett szűrővizsgálatokkal hozzájárul a betegségek megelőzéséhez.

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte az egyik leggyakoribb halálok, és Magyarországon is a halálozások többségéért felelősek. Ezek között kiemelkedő jelentőséggel bírnak a koszorúérbetegségek, szívinfarktus, mellkasi fájdalmak, agyvérzés és a szívelégtelenség. Sokszor a szívbetegségek tünetei csak a kór előrehaladott szakaszában jelentkeznek, ezért rendkívül fontos a megelőzés és a betegségek korai felismerése.

A következő tünetekkel érdemes kardiológushoz fordulni:
• Mellkasi fájdalom, szívtáji nyomás, szorítás főként terhelésre
• Bizonytalan mellkasi panaszok
• A szokásosnál erősebb szívdobogás, szapora pulzus vagy nagyon lassú szívverés
• Légszomj, nehézlégzés
• Családban előfordult szívbetegség, hirtelen szívhalál
• Indokolatlan fáradtság, fáradékonyság
• Túl magas vagy túl alacsony vérnyomás
• Szédülés, gyengeség, időnkénti eszméletvesztés
• Dagadó alsó végtagok

Proktológia

A proktológia a sebészet egyik ága, amely kifejezetten a végbél különböző betegségeinek felismerésére és kezelésére összpontosít. Ez a terület magában foglalja az aranyér, a végbéltáji gyulladások, jó- és rosszindulatú daganatok vizsgálatát és terápiáját, valamint a végbél más problémáit, mint például repedéseket és a tünetmentesen kialakuló végbélrákot, továbbá számos más betegséget.
Mikor forduljon Proktológushoz?
• Aranyér okozta végbéltáji vérzés, váladékozás, viszketés, bőrirritáció, vagy tűrhetetlen fájdalom.
• Székeléskor jelentkező éles, szúró, égő fájdalom és vérzés, amit berepedések okoznak.
• Záróizom vagy kismedencei izomzat problémái miatt fellépő, tartós égő, nyomó fájdalom.
• Végbélből történő váladékozás, ami daganatokra, gyulladásokra, polipokra vagy nemi betegségekre utalhat.
• Hirtelen jelentkező, növekvő, feszítő duzzanatok, ami tályog vagy vérrög jele lehet.
• Proktológiai vizsgálat szükséges lehet tünetek és szűrés céljából is.

X