Az általános sebészet tárgykörét leginkább a hasi kórképek képezik, beleértve a sérveket, tápcsatornai, emésztőszervi betegségeket, jó- és rosszindulatú daganatokat egyaránt. A fentieken túl a sebész foglalkozik bőr- és bőr alatti elváltozások eltávolításával, lágyrész eltérésekkel, emlőbetegségekkel, visszerekkel és aranyerekkel. Ugyanakkor számos betegség megelőzésében, diagnosztizálásában, invazív vagy konzervatív terápiájában is nagy szerepe jut a sebészetnek .

A refluxbetegséget „álarcos fojtogatónak” lehet nevezni. Azért álarcos, mert a tünetek rendkívül szerteágazók lehetnek. A refluxbetegség leggyakoribb tünetei közé tartozik a gyomorsav visszafolyása miatti égő érzés a mellkasban, amit gyakran savas vagy keserű ízű felböfögés kísér.

Milyen problémákkal/panaszokkal keresheti fel sebészeti rendelésünket?

A refluxbetegség különböző okokból alakulhat ki, például rekeszizomsérvben, vagy az alsó nyelőcső záróizmának gyengülése miatt, de a gyomorban lévő nyomásnövekedése is szerepelhet az okok között. Az életmódbeli tényezők, például a túlságosan zsíros, csípős vagy fűszeres ételek fogyasztása, a mértéktelen kávé fogyasztás, dohányzás, az alkoholfogyasztás és a túlzott testsúly is hozzájárulhatnak a reflux kialakulásához.

Mi történik a sebészeti szakrendelésen?

Hisszük, hogy az orvosnak nem a betegséget, hanem a beteget kell gyógyítani!
Klinikánkon a kiemelt szerepet számunk az orvos-beteg bizalom kialakításának, ennek pedig elengedhetetlen része pácienseink megismerése, alapos kikérdezése. A fentieket részletes fizikális vizsgálat egészítik ki, majd pedig a leletek tüzetes áttekintése. A sebészeti konzultációra általában már társszakmák által felállított diagnózissal érkeznek a páciensek, így a hozott leletek és képanyagokat elemezve tudunk Önnek terápiás javaslatot tenni. Szükség esetén a műtét szervezésében és mielőbbi kivitelezésében is állunk pácienseink segítségére.

 Hisszuk, hogy az orvosnak nema  betegséget, hanem a beteget kell gyógyítani!

Klinikánkon a kiemelt szerpepet a számunk az orvos-beteg bizalom 

X