Szív és érrendszeri panaszok

Máj és epehólyag körüli rendellenességek

Vese betegségeivel foglalkozó nefrológia

általános-belgyógyászat

Az általános belgyógyászati

szakvizsgálat keretében pácienseinknek lehetősége van belszervi, belgyógyászati illetve gasztroenterológiai panaszok kivizsgálására, megbeszélésére és kezelésére. A belgyógyászati szakvizsgálat során belgyógyász szakorvosaink magánrendelésünkön az általános belgyógyászati jellegű komplex fizikális szakvizsgálatot hajtanak végre, melyhez minden esetben EKG vizsgálat és annak értékelése, valamint vérnyomás mérés is tartozik.Egy belgyógyász szakorvos felkeresése akkor indokolt, ha a tünetek bizonytalanok és nem tudja, hogy panaszok honnan erednek. Mivel a belgyógyászat a szervezet egészét vizsgálja, a konzultáció is összetett. Először kikérdezik Önt jelenlegi panaszairól, korábbi betegségeiről, illetve a családban előforduló egészségügyi problémákról.

Érdemes belgyógyász, gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni, ha a következő tüneteket észleli:szív és érrendszeri megbetegedések, érszűkület
magasvérnyomás (hypertonia), szívelégtelenség és annak szövődményei, endokrinológiai kórképek (belső elválasztású mirigyek) megbetegedései, cukorbetegség és annak szövődményei, vércukor beállítás, anyagcsere betegségek és azok kezelése, gasztroenterológia (gyomor és bélrendszeri megbetegedések), pulmonológia.

Általános belgyógyászat

A konzultáció és általános belgyógyászati szakvizsgálat keretében lehetősége van belszervi illetve belgyógyászati panaszainak részletes értékelésére, megbeszélésére és kezelésére. A belgyógyászati szakvizsgálat során az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum belgyógyász szakorvosai általános belgyógyászati jellegű komplex fizikális szakvizsgálatot hajtanak végre, melyhez minden esetben EKG vizsgálat és annak értékelése, valamint vérnyomás mérés is tartozik.

Belgyógyászati labordiagnosztika

A belgyógyászati labordiagnosztika általános képet ad a belgyógyász szakorvosnak a létfontosságú belszervek alapvető funkcióiról. Teljes vérkép, Prothrombin (PT), Szérum glukóz, Natrium szérum (Na), Kálium szérum (K), Karbamid (CARBA), Creatinin szérum (CREA), GOT, GPT, Gamma GT (GGT), Alkalikus fosztatáz (AP), Triglicerid (TG), Húgysav szérum (SHU), Koleszterin (CHOL), LDL-koleszterin (LDL), Vérsejtsüllyedés (VVS), Összfehérje szérum (OFEH), Albumin szérum (ALBU)

Kombinált széklet szűrővizsgálat

A kombinált széklet szűrővizsgálat tartalmazza a széklet calprotectin számának vizsgálatát és a széklet vér vizsgálatát. A széklet calprotectin tartalmának meghatározásával következtetni lehet a korai gyulladásos bélbetegségekre, bélgyulladásra. A széklet vér vizsgálata a székletben nyomokban előforduló vér kimutatására szolgál. A teszt pozitivitása már korai stádiumban jelezhet betegséget, amikor a széklet még normálisnak tekinthető.

Helicobacter pylori teszt

A Helicobacter Pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó. Hazánkban a felnőttek átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti! Amennyiben tisztázatlan gyomorpanaszai vannak, esetleg volt már korábban gyomor vagy nyombélfekélye, esetleg családjában jellemző, vagy előfordult már gyomor daganat, jelentkezzen vizsgálatra! Orvosaink a fertőzés jelenlétét könnyedén megállapítják, illetve kizárják a C14 UBT (urea kilégzési teszt) Helicobacter pylori kilégzési teszt segítségével.

Ételallergia teszt (Nutritív panel)

Amennyiben ételallergiára utaló tüneteket észlel (szájzsibbadás, viszketés, kiütések, hasmenés, légzési nehézségek stb.), akkor érdemes bejelentkezni ételallergia tesztünkre. Az ételallergia teszt gyors és egyszerű. Vérből akár 36 féle alapvető élelmiszer IgE ellenanyagát lehet megvizsgálni! Az ételallergia teszt által kimutatott, allergiás reakciót kiváltó élelmiszerek diatetikai tanácsadónk segítségével könnyedén kihagyhatóak az étrendből.

Laktóz tejcukor érzékenység

A tej és az egyes tejtermékek fogyasztása okozhat hasi panaszokat, például haspuffadást, fokozott gázképződést, hasmenéses rohamokat, hasi görcsöket. A tünetek hátterében gyakran a tejcukor érzékenység áll. Klinikánkon a laktóz H2 kilégzési teszt segítségével vizsgáljuk a tejcukor érzékenységet. A laktóz H2 kilégzési teszt fájdalommentes és 120 perc alatt kimutatja a tejcukor bontó enzim (laktáz) hiányát vagy csökkent aktivitását, valamint a vékonybél dysbacteriosist.

X