A jövő diagnosztikai módszere

Navigációs kapszula

A NaviCam mágneses irányítható kapszula endoszkópia egy forradalmian új technológia, az emésztőrendszer feltréképezésére. A vizsgálatokat hazánkban egyedülállóan nagy számban és különleges gyakorlati tapasztalattal végezzük.


Lényege, hogy egy számítógép által vezérelt változtatható mágneses erőtér alkalmazásával, a mágneses kapszula endoszkópot a test belsejében a tér mindhárom irányában, milliméter pontossággal, precíziósan lehet mozgatni.

Kapszuláink

Fájdalommentes gyomortükrözés. Forradalmian új, egyszer használatos bioszenzor technológiával.

Feltérképezhető a nyelőcső, gyomor és vékonybél nyálkahártyájának belső felülete, melyről a kapszula részletes felvételeket készít.

A kapszula a vastagbélbetegségek diagnosztizálására szolgál.

A teljes bélrendszer nagy hatékonyságú szűrésére.

Kapszula Endoszkópia

fájdalommentes gasztroenterológiai szűrés új lehetősége. A kapszula endoszkópia a jövő vizsgálati módszere, mely során a hagyományos endoszkópos (tükrözéses) kellemetlenségei elkerülhetők, azaz nincs fájdalom, vagy fertőzésveszély, és nincs szükség altatásra, és levegő befúvásra sem. A kapszulába épített minikamerát a páciens egyszerűen lenyeli. Ezt követően a robotikailag precízen irányítható diagnosztikai eszköz folyamatosan küldi a vizsgálat során a tápcsatorna belsejéről készített képeket. A navigációs kapszula segítségével a gyomor és a vékonybél vizsgálata válik lehetővé kényelmesen és intelligens módon.

Mikor ajánlott?

• Gyomorfekélyek, gyulladások, polipok szűrésére
• Daganatok diagnosztizálására
• A vékonybél teljes átvizsgálására
• Nyelőcső, gyomor és nyombél területi vérzések felderítésére
• Felhasi fájdalom okának felderítésére
• A Helicobacter Pylori nevű baktérium okozta eltérések kimutatására
• Nyálkahártya elváltozások
• Vérzés forrás észlelésére

Kapszula endoszkópia vizsgálat lépésről lépésre:

1. lépés:
Minden vizsgálat előtt közvetlenül megtörténik a kórtörténet felvétele, hogy ellenőrizzük a kapszula vizsgálat biztonságos elvégzését a mágneses erőtér miatt, illetve a kapszula elakadás mentessége végett.
2. lépés:
Minden vizsgálat előtt szakorvosunk javaslatára gyomoritsztító oldatot javasolt inni és másfél liter tisztavizet. A mellény felvétele és hordása fontos a tápcsatorna rögzítése végett, hiszen a kapszula nem raktározza azt.
3. lépés:
A kapszulába épített minikamerát a páciens egyszerűen lenyeli. A lenyelés megadott pozícióban történik a nyelőcső megfelelő vizsgálata végett.
4. lépés:
Ezt követően a robotikailag precízen irányítható diagnosztikai eszköz folyamatosan küldi a vizsgálat során a tápcsatorna belsejéről a készített képeket. A gyomor és a nyelőcső vizsgálata körülbelül 15 perc alatt befejeződik, ez idő alatt kell a mágneses térben fekve lennie.
5. lépés:
A tápcsatornán való áthaladás nagyjából 6 órát vesz igénybe, a vizsgálat alatt intézményünkben kényelmesen pihenhet, ekkor már használható bármilyen elektronikai eszköz. (mobiltelefon, laptop)
6. lépés:
A vizsgálat végén levesszük a jelrögzítő mellényt, ami tárolta a tápcsatorna belsőjéről az adatokat, majd a páciens a kapszulával együtt távozik. A leletet 5 – 10 munkanapon belül kiértékeljük.

All inclusive vizsgálat

Orvosi konzultációval egybekötött eljárás, a nyelőcső, gyomor és a vékonybél kapszula endoszkópia. AZ eljárás alatt a intézményünkben pihenhet.

Fájdalommentes vizsgálat

A kapszula vizsgálat során a kapszula mozgatása és előre haladása a páciensnek nem jár fájdalommal

100% steril környezet

A kapszula vizsgálatot teljesen steril, egyszer használatos kapszula endoszkóppal végezzük.

Navigációs Kapszula

Mágnesesen irányítható, a kapszulába épített minikamerát a páciens egyszerűen lenyeli, majd robotilag precízen irányítható.

Hatékony szűrés

gasztroenterológiai vizsgálat

A NaviCam rendszer fejlesztésével átalakították a kapszula endoszkópiát. A mágnesesen vezérelt kapszula endoszkópia lehetővé teszi a gyomor alapos, minimálisan invazív megjelenítését. A vékonybél endoszkópiára vonatkozó innovatív intelligens szoftver legújabb alkalmazásunkat a gasztroenterológiában elismerték „Új korszaknak a vékonybél betegség diagnosztizálásához”.

Az AnX Robotica célja, hogy korszerű technológiákat alkalmazzon olyan termékek kifejlesztésére, amelyek barátságosabb és kevésbé invazív módszerekkel segítik az orvosokat és betegeiket a gyomor-bélrendszeri betegségek diagnosztizálásában és kezelésében.

Tükrözés helyett?

endoszkópos vizsgálatok

A kapszula endoszkópia kiválóan alkalmas általános tápcsatornai szűrővizsgálatra, azonban nem helyettesíti teljes mértékben a hagyományos tükrözést, mivel a tápcsatorna bizonyos szakaszairól csak részleges információk nyerhetők, és szövettani mintavételre egyelőre nem alkalmas.

Amennyiben tükrözéses vizsgálat vár Önre, de fenntartásai vannak a hagyományos endoszkóppal végzett vizsgálatokkal kapcsolatban, akkor keresse fel klinikánkat, kellemes környezetben, fájdalommentesen, endoszkóp nélkül végezzük el a vizsgálatot!

X