fbpx
Kapszula endoszkópia

All inclusive vizsgálat

Orvosi konzultációval egybekötött eljárás, a nyelőcső, gyomor és a vékonybél kapszula endoszkópia. AZ eljárás alatt a hotelszobánkban pihenhet.

Fájdalommentes vizsgálat

A kapszula vizsgálat során a kapszula mozgatása és előre haladása a páciensnek nem jár fájdalommal

100% steril környezet

A kapszula vizsgálatot teljesen steril, egyszer használatos kapszula endoszkóppal végezzük.

Navigációs Kapszula

Mágnesesen irányítható, a kapszulába épített minikamerát a páciens egyszerűen lenyeli, majd robotilag precízen irányítható.

Kapszula Endoszkópia

fájdalommentes gasztroenterológiai szűrés új lehetősége. A kapszula endoszkópia a jövő vizsgálati módszere, mely során a hagyományos endoszkópos (tükrözéses) kellemetlenségei elkerülhetők, azaz nincs fájdalom, vagy fertőzésveszély, és nincs szükség altatásra, és levegő befúvásra sem. A kapszulába épített minikamerát a páciens egyszerűen lenyeli. Ezt követően a robotikailag precízen irányítható diagnosztikai eszköz folyamatosan küldi a vizsgálat során a tápcsatorna belsejéről készített képeket. A navigációs kapszula segítségével a gyomor és a vékonybél vizsgálata válik lehetővé kényelmesen és intelligens módon.

Mikor ajánlott?

• Gyomorfekélyek, gyulladások, polipok szűrésére
• Daganatok diagnosztizálására
• A vékonybél teljes átvizsgálására
• Nyelőcső, gyomor és nyombél területi vérzések felderítésére
• Felhasi fájdalom okának felderítésére
• A Helicobacter Pylori nevű baktérium okozta eltérések kimutatására
• Nyálkahártya elváltozások
• Vérzés forrás észlelésére

Hatékony szűrés

gasztroenterológiai vizsgálat

A kapszula endoszkópos vizsgálat hasznosságáról egyre nagyobb számú tudományos adat és orvosi publikáció gyűlik az elmúlt 5-10 évben. A kapszula endoszkópia a beteget nem terhelő, noninvazív vizsgálat, melyet egyértelműen hatékonynak és ígéretesnek tartják a szakemberek a vékonybél betegségek a vékonybél vérzések, a vékonybél Crohn betegség gyanúja esetén. A vastagbél kapszula endoszkópia a vastagbél betegségek és különösen a polipok, daganatok szűrésében és diagnózisában alkalmazható, elsősorban olyan vastagbél daganat tekintetében alacsony rizikóban lévő betegekben, akik visszautasítják a hagyományos endoszkópiát, vagy akikben a hagyományos vastagbél tükrözés nem vagy csak részlegesen kivitelezhető illetve ellenjavallt.

Tükrözés helyett?

endoszkópos vizsgálatok

A kapszula endoszkópia kiválóan alkalmas általános tápcsatornai szűrővizsgálatra, azonban nem helyettesíti teljes mértékben a hagyományos tükrözést, mivel a tápcsatorna bizonyos szakaszairól csak részleges információk nyerhetők, és szövettani mintavételre egyelőre nem alkalmas.

Amennyiben tükrözéses vizsgálat vár Önre, de fenntartásai vannak a hagyományos endoszkóppal végzett vizsgálatokkal kapcsolatban, akkor keresse fel klinikánkat, kellemes környezetben, fájdalommentesen, endoszkóp nélkül végezzük el a vizsgálatot! A vizsgálat idejére hotelszobát biztosítunk.