Miért minket válasszon?

Nem kell hosszas hónapokon keresztül várakoznia, hisz rövid előjegyzési idővel vállaljuk pácienseink tükrözéses vizsgálatainak az elvégzését.

Klinikánk a legmodernebb, nagy felbontású  (HD) képet továbbító, csúcskategóriás orvostechnikai eszközökkel van felszerelve.

Intézetünkben az endoszkópos vizsgálatokat és a polipok felismerését mesterséges intelligencia alapú informatikai támogatással segítjük.

endoszkopia-altatasban

Intézetünkben minden endoszkópos vizsgálatot altatóorvos közreműködésével  felszínes altatásban végzünk, hogy a tükrözés során a páciens semmiféle fájdalmat ne érezzen.

Mire alkalmas a vastagbéltükrözés?

A vastagbéltükrözés endoszkópos vizsgálat, amely a végbél, a vastagbél, valamint a vékonybél utolsó szakaszát belülről tekinti át. A tükrözés segítségével felderíthetők az alsó tápcsatorna azaz a végbél és vastagbél területén levő elváltozások.
A vastagbéltükrözés (kolonoszkópia, colonoscopia) alkalmazható:vastagbél polipok, gyulladások, daganatok diagnosztizálására, illetve végbél és vastagbél vérzések, és alhasi fájdalom okának felderítésére. A vastagbéltükrözés segítségével idejében eltávolíthatóak a vastagbél polipok, melyek 80-90 százalékban a vastagbélrák okozói.
A vastagbéltükrözés szűrő jelleggel sok mindenkinek ajánlott, valamint hasi és székelési panaszok esetén szokták az orvosok javasolni. A vastagbéltükrözés előkészülést igényel, amely néhány napos diétát, valamint a tükrözés előtti napon kímélő hashajtást jelent.

Leggyakrabban az alábbi bélbetegségek diagnosztizálásában nyújt segítséget:

  1. vastagbéldaganat
  2. gyulladásos bélbetegségek, Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás
  3. diverticulosis
  4. polip detektálás

Vastagbéltükrözés altatásban

Magánorvosi centrumunkban a vastagbéltükrözés altatásban, fájdalommentesen, aneszteziológus (altatóorvos) közreműködésével történik. A vastagbéltükrözés során endoszkópos szakembereink a legkorszerűbb Fujinon video colonoscopokkal a vastagbél teljes hosszát átvizsgálják és a vastagbéltükrözésről készített digitális fotókat CD-re rögzítik. A vastagbéltükrözés során észlelt jóindulatú vastagbél polipokat endoszkóposan eltávolítják, a szövettani vizsgálat az ország egyik legmagasabb színvonalú pathológiai intézetében soron kívül, rövid határidővel megtörténik.

A vastagbéltükrözés altatásban egy alacsony rizikójú orvosi beavatkozás, mivel betegeink életfontos paramétereit folyamatosan ellenőrizzük. A vastagbéltükrözés altatásban olyan módon végezhető nagy biztonsággal, hogy a vizsgálat alatt az aneszteziológus az altatószert kis dózisban, frakcionáltan (részletekben) és egyénre szabottan adagolja ezáltal minimalizálva az endoszkópos vizsgálatok alatti szövődményeket.

A kis dózisú, intravénásan adott altatószer alkalmazása az altatásban végzett vastagbéltükrözés alatt mára rutinszerűvé vált intézményünkben. Az eljárás az altatásban végzett vastagbéltükrözést teljesen fájdalommentessé teszi, ráadásul a beteg semmilyen kellemetlenséget sem érzékel a vizsgálat során, hiszen végig alszik. Ha a vastagbéltükrözés altatásban megtörtént, 2 órás megfigyelést követően a beteg teljesen panaszmentesen otthonába távozhat.

X