Teljesen fájdalommentes

Lelet 24 órán belül

Nincs sugárterhelés

Klinikusi támogatás

Mi az MR-vizsgálat?

MR = mágneses rezonancia. Az MR-vizsgálat a „mágneses magrezonancia képalkotás” módszerét használja testünk nagy felbontású feltérképezéséhez.
Magánorvosi centrumunk azért részesíti előnyben az MR-vizsgálatot, mert bizonyos ügyfeleinknél, bizonyos betegségek gyanújánál a CT-vizsgálat nem alkalmazható, illetve az MR-vizsgálat pontosabb eredményt adhat.

Fókuszban a hasi MR-vizsgálatok

A has, a férfi és női medence, a hasnyálmirigy, a máj, az epehólyag és az epeutak vizsgálatára az MR-vizsgálat fontos és pontos diagnosztikai módszer – ezért sok Ügyfelünknél kérünk az endoszkópia, kapszula endoszkópia előtt vagy után ilyen vizsgálatot.

Lelet 24 órán belül

Magánorvosi központunk elkötelezett a vizsgálatok minél gyorsabb leletezése mellett. Ezért vállaljuk, hogy az MR-vizsgálatot követő legfeljebb 24 órán belül Ügyfelünk részére radiológus szakorvosunk leletét eljuttatjuk.

Teljes vizsgálati spektrum

MR diagnosztikai szakrendelésünkön a GE Healthcare által gyártott 1,5 Tesla térerejű modern berendezéssel természetesen a legtöbb MR-vizsgálat elvégezhető: a belső szervek mellett agyunk, gerincünk, ereink, csontjaink és ízületeink vizsgálatára is rendelkezésre áll.

Kontrasztanyagos MR-vizsgálat

Bizonyos esetekben a beutaló orvos vagy a vizsgálati protokoll előírása a minél pontosabb diagnosztika érdekében a speciális MR-kontrasztanyag alkalmazása. Segítségével könnyebben ítélhető meg a belső szervek állapota, pontosabb kép adható az elváltozások típusáról, helyzetéről, kiterjedéséről. A kontrasztanyag adása mellett előfordulhatnak enyhébb mellékhatások: például fémes ízérzet, melegség-forróság érzet, vizelési inger. Fontos megjegyezni azonban, hogy a kontrasztanyagos vizsgálatok kockázata sokkal kisebb, mint annak a következménye, ha az elmaradt vizsgálat miatt egy súlyos betegség nem kerül felismerésre.

Fájdalommentes diagnosztika

Az MR-vizsgálat teljes mértékben fájdalommentes! A vizsgálat során a páciens ráfekszik egy mozgatható asztalra, majd azon egy nagy, cső alakú mágnesbe kerül. A mágnes ereje nagyjából 1500 hűtőmágnesnek felel meg. A nagy mágneses erő a szervezetünkben található molekulák hidrogénatomjait újrarendezi. A berendezésből érkező rádióhullámok az atomokat jeladásra késztetik. Ezeket a jeleket felfogja az MR-berendezés antennarendszere, és a berendezés körkörös szeletszerű képet rajzol ki a belső szerveinkről. A 20-35 perces vizsgálat során a beutaló klinikus szakorvos kérésének megfelelően a vizsgált szervekről, testrészekről többféle mintavétel valósul meg, amelyet az MR-diagnoszta radiológus szakorvosok elemeznek és írásos leletet készítenek: magánorvosi centrumunkban legfeljebb 24 órán belül!
Amennyiben belgyógyászati, gasztroenterológiai ügyfelünk, szakorvosa a radiológiai lelet elkészültéről tájékoztatást kap, és a következő szakorvosi konzultáción tudja egyeztetni a terápiával kapcsolatos további teendőket.