Teljesen fájdalommentes

Lelet 1 munkanapon belül

Nincs sugárterhelés

Klinikusi támogatás

Mi az MR-vizsgálat?

MR = mágneses rezonancia. Az MR-vizsgálat a „mágneses magrezonancia képalkotás” módszerét használja testünk nagy felbontású feltérképezéséhez.
Bizonyos betegségek gyanújánál a CT-vizsgálat nem alkalmazható, illetve az MR-vizsgálat pontosabb eredményt adhat.

Fókuszban a hasi MR-vizsgálatok

A has, a férfi és női medence, a hasnyálmirigy, a máj, az epehólyag és az epeutak vizsgálatára az MR-vizsgálat fontos és pontos diagnosztikai módszer – ezért sok Ügyfelünknél javaslunk ilyen vizsgálatot.

Gyors ízületi MR diagnózis

A legrosszabb fájdalmak közé tartoznak a térd, a váll, a könyök és egyéb ízületeinkben tapasztalt fájdalmaink. Az MR-diagnosztika gyors és pontos választ ad az ízületi fájdalmak okaira.

Lelet 1 munkanapon belül

Magánorvosi központunk elkötelezett a vizsgálatok minél gyorsabb leletezése mellett. Ezért vállaljuk, hogy az MR-vizsgálatot követő legfeljebb 1 munkanapon belül Ügyfelünk részére radiológus szakorvosunk leletét eljuttatjuk.

Teljes vizsgálati spektrum

MR diagnosztikai szakrendelésünkön a GE Healthcare által gyártott 1,5 Tesla térerejű modern berendezéssel természetesen a legtöbb MR-vizsgálat elvégezhető: a belső szervek mellett agyunk, gerincünk, ereink, csontjaink és ízületeink vizsgálatára is rendelkezésre áll.

Fájdalommentes diagnosztika

Az MR-vizsgálat teljes mértékben fájdalommentes! A vizsgálat során a páciens ráfekszik egy mozgatható asztalra, majd azon egy nagy, cső alakú mágnesbe kerül. A mágnes ereje nagyjából 1500 hűtőmágnesnek felel meg. A nagy mágneses erő a szervezetünkben található molekulák hidrogénatomjait újrarendezi. A berendezésből érkező rádióhullámok az atomokat jeladásra késztetik. Ezeket a jeleket felfogja az MR-berendezés antennarendszere, és a berendezés körkörös szeletszerű képet rajzol ki a belső szerveinkről. A 20-35 perces vizsgálat során a beutaló klinikus szakorvos kérésének megfelelően a vizsgált szervekről, testrészekről többféle mintavétel valósul meg, amelyet az MR-diagnoszta radiológus szakorvosok elemeznek és írásos leletet készítenek: magánorvosi centrumunkban legfeljebb 1 munkanapon belül!
Amennyiben belgyógyászati, gasztroenterológiai ügyfelünk, szakorvosa a radiológiai lelet elkészültéről tájékoztatást kap, és a következő szakorvosi konzultáción tudja egyeztetni a terápiával kapcsolatos további teendőket.